akcИнформационно-културен център, Троян

31 октомври, 17.30 часа: Дебат за „Съвременните будители“ – кои са те и на какво ни учат ..

На 31 октомври, в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, кметът на Община Троян и „Клуб дебати“ към СУ „Климент Охридски“, гр. Троян канят всички жители на общината на дискусия на тема „Съвременните будители“.
1 ноември е посветен на делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност. Всяка година отбелязваме този празник с гордост и почит към просветителите от нашето минало и съвремие.
Младежите от ученически „Клуб дебати“ към СУ „Климент Охридски“, гр. Троян ще се опитат да провокират всички нас по темата „кои са съвременните будители“ и на какво ни учат те.
Каним всички жители на Троян на 31 октомври (понеделник) от 17:30 ч. в Информационно-
културен център, за да споделите своето мнение!

Галерия ,,Серякова къща“:
o_93cb4eb2783e043a_0039 ноември, 18.00 часа—Камерен джаз концерт на Александър Логозаров и Арнау Гарофе

Александър Логозаров завършва джаз китара в Холандия. По време на престоя си там им възможността да свири с музиканти като Ранди Брекер (САЩ), Майкъл Муур (САЩ), Кенди Дълфър (Холандия) и други. Със свои и проекти на колеги пътува в Северна Европа, а през 2015 с групата си Logo3o печели наградата за най-добра формация на джаз фестивала в Браила. Познат е на българската публика най-вече от “Лилия Илиева и Минимум квартет” и “Браз Асоциация Биг Бенд”.

Арнау Гарофе, родом от Каталуния, завършва джаз образованието си в Холандия. По време на престоя си там свири с Филип Харпър от легендарната група Джаз Месенджърс , Ерик Инеке, Крис Хусенс и други. Свирил е на легендарния Норд Сий Джаз фестивал в Холандия, както и на множество клубни и фестивални сцени в Белгия и Испания. През 2016 за българската публика Арнау Гарофе свири с “Браз Асоциация Биг Бенд”, с проекта на Христо Йоцов – Jazz Cats.

За презентацията е нужен JavaScript.