polhrПолицаи от РУ Троян задържаха трима мъже за притежание на наркотични вещества.
Около 22.30ч. на 10 ноември, в ж.к. «Младост» в гр.Троян, полицейски автопатрул е забелязал паркиран лек автомобил „Мазда“, собственост на С.М-24 годишен, криминално проявен и осъждан мъж от града. При извършената проверка е установено, че в автомобила освен собственикът са и А.Б.-23 годишен, криминално проявен и Б.К.-27 годишен , всички от гр.Троян. На земята, в непосредствена близост до «Мазда»-та е намерено хартиено пакетче сгънато по специфичен начин и съдържащо бяло прахообразно вещество /с общо тегло 0.48 грама/, което при полеви тест е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Троян са образувани две бързи производства срещу водачи на МПС, които шофират след употреба на алкохол: срещу Ц.К.-54 годишен от гр.Троян, който е управлявал лек автомобил с 1,59 промила алкохол и срещу Б.Б.-46 годишен от гр.Троян, шофирал с 2,2 промила алкохол в издишания въздух.

На 14.11.2016г. около 10.30ч. в село Старо село, в къща на ул.“Централна“ е възникнал пожар в стая на първи етаж, която е изгоряла заедно с част от конструкцията на къщата. Извършен оглед, а причините за пожара се разследват от РУ Троян.

На 14.11.2016г. в хода на полицейска проверка служители на РУ Троян са проверили 39 МПС и 50 лица, като за констатирани нарушения са съставени 14 акта и 7 глоби с фиш, заснети и архивирани 4 бр. клипа и е установен 1 неправоспособен водач.

На 16.11.2016г. във връзка с провеждащата се традиционна акция «Зима», на територията на РУ Троян са проверни 42 превозни средства, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 3 глоби с фиш.