vreme11МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2016! Времето през месец Декември 2016 вече се смята за типичен зимен месец.Тази година Декември 2016 ще ни зарадва не само с прилично количество сняг

Тази година Декември 2016 ще ни зарадва не само с прилично количество сняг, но и със слънчево, макар и студено време. Според нашата прогноза за времето през Декември 2016 година очакваните температури ще варират между -6 и 14 градуса като средните ще са между -3 и 4 градуса. През Декември 2016 можем да очакваме повече сняг по високите част, повишена облачност и условия за превалявания от сняг и температури обичайни за сезона. Предвид предходно хладните месеци, според прогнозата за времето през Декември 2016 се очакват обилни снеговалежи, а на места и навявания от сняг. Времето през Декември месец 2016 ще е идеална за любителите на зимните спортове. Снежната покривка по родните зимни курорти ще е задоволителна за всички видове зимен спорт.
В зимните курорти като Боровец, Пампорово и Банско, температурите ще варират между -10 до -12 градуса. Около празниците са възможни и чувствителни понижавания на температурите – около -13 до -14 градуса, като най-силно ще се усети в северната част на страната и Предбалкана. По високите части ще се образува поне 15-20 см. снежна покривка, а зимните курорти ще предлагат отлични условия за ски. Обичайно валежите през месец Декември 2016 ще са оскъдни, като в началото на месеца ще преобладава дъжд, който постепенно ще преминава в сняг. Валежите през декември 2016 традиционни за равнините ще са около 40-70 литра на квадратен метър, а в низините около 50-80 литра на квадратен метър. Тази година се очаква леко повишение на валежите предвид хладните летни месеци и предходните. В планинските области също може да има повишени превалявания от сняг като количеството валежи ще бъде около 130-140 литра на квадратен метър.

Студените ветрове идващи от морето ще направят доста неприятен престоя на туристите в Бургас и Варна, заради допълнително понижаване на температурите там и те ще бъдат между -4 и -8 градуса. В северозападната част от страната и тракийската низина, обичайно температурите ще бъдат около -2 -5, а в югоизточните около –3 до -2 градуса.

За съжаление като зимен месец декември 2016 няма да имаме възможност да се радваме много на слънчевото време. Между 4 и 6 ще бъдат дните със слънце, като температурите ще са под нулата. Дните с мъгли и облаци ще са около 10 – 13, а дните с превалявания между 6 и 10.

В по-голямата част от страната през първата половина на месец Декември 2016, температурите ще останат със стойности близки до обичайните или малко по-високи през първите дни на декември 2016. Но през втората половина на месец декември 2016 се очаква чувствително захлаждане и сняг. В София температурата ще бъде между -5 и -3 градуса, в Пловдив около -1 до 4, а в северните части като Русе и Видин, термометрите ще показват между -10 и -4 градуса.

През втората половина на месец Декември 2016 се очаква превалявания от дъжд и сняг, както и възможни поледици. Времето заКоледа 2016 и Нова година 2017 се предвиждат по-обилни снеговалежи, но все пак и там можем да се надяваме и на слънчеви дни.
Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН –
Весело изкарване на Коледните и Новогодишните празници!!

prognozata-vremeto.blogspot.com/

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s