За периода 04.09.2017г. – 08.09.2017г. здравните инспектори при РЗИ – гр. Ловеч извършиха 72 проверки на обекти с обществено предназначение – 4 места за настаняване, 2 концертни зали, 5 фризьорски и козметични салони, 1 обществена тоалетна, 2 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти, 15 детски градини, 18 училища, 4 ученически общежития, 1 школа за работа с деца, 12 гробищни парка, 3 домове за възрасни, 1 плувен басейн и 4 хотела в гр. Ловеч, гр. Луковит, с. Александрово, с. Сливек, гр. Троян, с. Чифлик, гр. Тетевен, с. Дебнево, с. Врабево, с. Добродан и с. Калейца. При извършените инспекции се установи, че обектите отговарят на нормативната уредба.

През изтеклия период са проверени 3 козметични продукта и 11 химични вещества и смеси (биоциди, детергенти и химични смеси)  в 4 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти и магазини за строителни материали в гр. Ловеч в гр. Продуктите са проверявани за етикетиране в съответствие с изискванията на нормативните  документи, съдържание на забранени съставки и срок на годност. Във всички обекти проверените козметичните продукти и химични вещества и смеси отговарят на нормативната уредба.

През седмицата са извършени още 9 проверки на административни обекти и обекти за хранене и развлечение в Ловеч, гр.Луковит, с.Галата и с.Български извор, общ.Тетевен за спазване забраните за тютюнопушене, без нарушения.

В Регионалната картотека на медицинската експертиза са приети и обработени 67 заявления от пациенти и медицинската документация към тях за освидетелстване и преосвидетелстване от ТЕЛК. Приети, проверени и заверени са 108 експертни решения. Няма обжалвани експертни решения до НЕЛК-София, а обжалваните до ТЕЛК-Ловеч са две. Новосъздадените медицински експертни досиета са 14 бр.

През седмицата в отдел „Лабораторни изследвания” при РЗИ-Ловеч са изследвани 2 проби питейна вода по микробиологични и химични показатели от гр.Луковит, кв.Изток, които съответстват на изискванията на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Изследвани са и 2 проби води от плувни басейни в с.Чифлик и гр.Троян, които по изследваните микробиологични и химични показатели съответстват на изискванията на „Инструкция № 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка”.

За периода 04. 09. 2017 – 10. 09. 2017 година включително на територията на област Ловеч са регистрирани следните заразни заболявания и са предприети противоепидемични мерки както следва:

Дихателни инфекции:

  • Туберкулоза 1 сл . за гр. Троян

Чревни инфекции

  • Гастроентерит 1 сл. за с. Гложене

От групата на хепатитите са регистрирани 14  сл. на Хепатит  А, от които 10 сл. за гр. Луковит  –  8 деца от 2 г. до 11 г., контакт в квартала; 2 сл. при лица на 58 г. и 62 г.

  • 2 сл. за гр. Ловеч
  • по 1 сл. за с. Лесидрен и с. Дерманци

Регистриран е 1 сл. на  Хепатит С за гр. Ловеч.

Острите респираторни инфекции за гр. Ловеч се задържат на ниско ниво,  оформена заболяемост от 29, 40 на 10 хиляди население.

 

През м.юли и м.август 2017 г. РЗИ гр. Ловеч организира кампания „Лято без зависимости” за обучение и консултации за вредата от употребата на наркотици. Със 7 групови обучения бяха обхванати 45 потребители на социални услуги и персонал от центрове за обществена подкрепа и ЦНСТ в градовете Ловеч, Троян и Тетевен.

Експертите на РЗИ гр.Ловеч проведоха 4 обучения с 49 лица в неравностойно положение, принадлежащи към етническите малцинства кв. „Продимчец” гр.Ловеч,  гр.Троян, гр.Ябланица и гр.Угърчин. Общият брой на индивидуалните консултации в рамките на кампанията е 20. Разпространени са 100 бр. здравно-образователни материали.

 

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s